Prosjekter

Prosjekter:

Innspilling av «Julekvelden» og historien bak

Det hele begynte da det nærmet seg slutten av året 2012.
Det var mens jeg (Susanne) gikk bodde på vestlandet et år og inspirasjonen var på topp. Naturen var jo der rett utafor stuevinduet; fjord på den ene siden og fjell på den andre. Under en av de mange vandreturene jeg hadde i den lille bygda Torvikbukt, begynte tekst og melodi til «Julekvelden» å forme seg. Mens jeg gikk der under en stjerneklar nattehimmel ble jeg mint på Betlehemsstjernea over stallen der Jesusbarnet ble født. Midt i denne stemningsfulle stunden av en kveldstur, kom versene på sangen til meg ganske så naturlig. Jeg måtte skyndte meg å ta frem opptakeren på telefonen min og synge det inn så jeg ikke skulle glemme det som kom i øyeblikket.

Tilbake til kjelleren der flygelet stod, ble det som skulle bli introen på låta til; noen klare klokketoner, nesten som når kirken ringer inn til jul. Akkordene, måtte jeg jobbe litt mer med, men de lå hele tiden der underbevisst i melodien, så det var bare å lete de frem. Med litt hjelp av en pianist på huset, så var det i boks. Det ble en enkel liten julevise med tre vers og en liten outro som vi spilte inn på Høgtuns CD det Refrenget «englekor, Syng for vår jord» som vi har med på den nyeste innspillingen som slippes i år, har vi laget i ettertid. Dette lagde vi da vi spilte inn låta i studioet til Universitetet i Agder, der både Renate og jeg studerte i Kristiansand.

Du lurer kanskje på hvorfor vi akkurat nå forteller deg denne historien? Jula har jo flydd forbi og livet har for lengst svingt videre innover i et allerede godt påbegynt 2018. Forresten så kan vi jo hilse og si godt nyttår til de som ikke har fått høre det av oss tidligere i år, og mens vi sitter solveggen og hviler i påskens helligdager, kan vi jo ønske dere alle en god påske på etterskudd med det samme! Det heter jo det at jula varer helt til påske, men vi kan vel likeså godt utvide dette litt og si jula varer helt til pinse?…

 

Fra julekonsert i Oddernesk kirke i Kristiansand

Julekveldens Mysterium 2016

Julekvelden ble altså først skrevet og spilt inn på sudioet til Høgtun folkehøgskole i 2013. Den ble trykt opp på samleCD-en «2 days a week» med flere låter som musikklinja produserte i løpet av året på Høgtun. Etter at  Renate og jeg flyttet til Kristiansand for å studere musikk, startet vi bandet Søstrene Thauland. Da utarbeidet vi sammen med Joachim Orseth, det tredje medlemmet i trioen, et nytt arrangement og en ny demo av låta. Det er denne versjonen vi i de siste 3 årene har brukt på bandets julekonserter.

Julekvelden ble først skrevet og spilt inn på sudioet til Høgtun folkehøgskole i 2013. Den ble trykt opp på samleCD-en «2 days a week» med flere låter som musikklinja produserte i løpet av året på Høgtun. Etter at  Renate og jeg flyttet til Kristiansand for å studere musikk, startet vi bandet Søstrene Thauland. Da utarbeidet vi sammen med Joachim Orseth, det tredje medlemmet i trioen, et nytt arrangement og en ny demo av låta. Det er denne versjonen vi i de siste 3 årene har brukt på bandets julekonserter.

I år jobber vi med å få til en profesjonell innspilling i studio. 2018 er året for å få musikken vår innspillt!

 

5 år senere skjer det
Den 16. februar møttes Renate, Susanne og Joachim for å friske opp låta, (som for øvrig sitter som støpt etter mang en julekonsert, men man kan alltids finpusse!) Vi fikk også øvd koringer med de to nye koristene Magnus og Ingvild. Den 17. februar dro vi inn til studioet til Sveinung Hatløy Sætre i Hazelnut Media i Oslo. Dette ble en nokså effektiv dag, der Joachim spilte inn piano og alt av stryk, mens Renate, Susanne, Ingvild og Magnus fikk sunget inn koringnene. I etterkant har det blitt et par dager til i mars for å spille inn trommer og hovedvokalen, og nå i April er det miksing som er i fokus.

Dette er et spennende prosjekt, og vi gleder oss til låta er ferdig og klar til å gis ut!

 

Konsert i et tre 2018
Vi følger opp tradisjonen vi startet i 2015 og arrangerer konsert i et tre for 4. året i treet i Vabua-parken på Lund i Kristiansand. Følg med for mer info.

Her kan dere lese mer om arrangementene som har vært:

sorlandsavisen.no/tre-ar-med-konsert-i-et-tre

For mer info se arrangementet på facebook

 

Julekonserter 2017

Mer info kommer på konsertkalenderen.

 

Himmelsk musikk 2017

https://www.facebook.com/events/678583442333446/?fref=ts

 

 

 

 

 

Himmelsk musikk 2016

4.-6. November 2016 pdf_himmelsk-musikk-folder-4-6-nov-2016

 

Prosjekt #Flydikt

Hver gang en av tvillingsøstrene i Søstrene Thauland er ute og flyr, vi skrive et #flydikt. (Ja,vi ble enige om denne plikt om å skrive flydikt, i en herlig stund…) Regelen er at diktet skal formes og skrives på selve flyreisen og være ferdig (med unntak av evt. finpuss som kan gjøres innen samme dag) innen flyet har landa. På den måten kommer spontaniteten i ordene frem, når man er presset på tid, og er nødt til å finne emner å skrive om – eller spørre sidemannen, som gjerne kan være god nok inspirasjon! Flydiktene blir postet på hjemmesiden og facebooksiden vår, og planen er å gi ut en bok når mange nok dikt er samlet.

#Flydikt Kristiansand - Levanger

#Flydikt
Kristiansand – Levanger